Bublanina s drobenkou
Bezlepková bublanina
Naše bezlepková bublanina se rozpadá na jazyku. Její chuť si můžete přizpůsobit podle ovoce, které vy milujete. Samozřejmě fantazii se meze nekladou, proto si přidejte ovoce, které vy máte nejraději..
- M_011
- Moučníky
Doručení zdarma při nákupu nad 1200 Kč
BUBLANINA
Balení obsahuje:
365 g směsi na bublaninu
60 g směsi na drobenku
15 g směsi na vymazání formy
Navíc přidáme:
3 vejce
40 ml mléka
140 g másla (120 g na těsto a 20 g na drobenku)
300 g oblíbeného ovoce
Příprava:
1. Troubu rozehřejeme na 180 °C.
2. Pekáč (plech nebo formu) vytřeme máslem a vysypeme směsí MIX1 po celém povrchu.
3. Připravíme si drobenku tak, že v míse smícháme MIX2 s 20 g másla a dobře mezi prsty promneme, dokud nevznikne drobenka.
4. V jiné míse vyšleháme vejce do pěny a ve třech dávkách přidáváme MIX3
5. V malé misce rozpustíme zbytek másla (120 g).
6. Do vyšlehaných vajec přidáváme ve třech dávkách část z balení MIX4, část mléka a část rozpuštěného másla. Mícháme, dokud se vše nespojí.
7. Vzniklé těsto nalijeme do pekáče - rovnoměrně po celém pekáči.
8. Ovoce lehce poprášíme směsí MIX5 a položíme na povrch těsta. Poté na bublaninu nasypeme drobenku.
9. Dáme do trouby a pečeme cca 25 až 30 minut.
10. Bublaninu vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Následně servírujeme.
Složení:
Cukr, rýžová mouka, kukuřičný škrob, tapiokový škrob, kypřící látky (difosforečnany, uhličitany sodné a hydrogenuhličitan sodný), citronová kůra, vanilka.
Výživové údaje na 100 g suché směsi |
|
|
|
Energetická hodnota [kcal] |
397,0 |
|
|
Energetická hodnota [KJ] |
1664,6 |
|
|
Tuky |
|
0,5 |
g |
|
z toho nasycené mastné kyseliny |
|
|
|
0,1 |
g |
|
Sacharidy |
|
95,9 |
g |
|
z toho cukry |
45,4 |
g |
Bílkoviny |
|
2,2 |
g |
Sůl |
|
0,5 |
g |
Hmotnost: 440 g
Fotografie jsou pouze ilustrativní.