Toustový chléb
Toustový chléb bezlepkový
Náš úžasný bezlepkový toustový chléb je skvělou volbou! Nebudete věřit, že se jedná o chléb bez lepku.
Dopřejte si zdravou alternativu klasického pečiva. Naše směs na chléb je vyrobena z kvalitních bezlepkových mouk a dalších přírodních ingrediencí tak, aby vám přinesla lahodnou chuť a zdraví do každodenního jídelníčku.
Náš bezlepkový toustový chléb je ideální volbou pro všechny, kteří trpí celiakií nebo mají citlivost na lepek. Je vyroben s láskou a péčí a my vám nabízíme chléb, který je nejen chutný, ale také snadno stravitelný.
Užijte si skvělou chuť a dopřejte si kvalitní bezlepkový toustový chléb!
- M_016
- Pečivo
Doručení zdarma při nákupu nad 1200 Kč
TOUSTOVÝ CHLÉB
Balení obsahuje:
495 g směsi na chléb
5 g droždí
Navíc přidáme:
1 vejce (92 g) nebo veganské vejce
55 g oleje
330 ml vody
Příprava:
1. Do mísy robota vysypeme směs MIX1 a MIX2. Přidáme vejce a vlažnou vodu. Mícháme cca 3 min.
2. Poté přidáme olej. Po přidání oleje mícháme dalších 5 min.
3. Formu na toustový chléb vymažeme máslem nebo vložíme pečící papír.
4. Těsto vyklopíme z mísy na pracovní desku lehce vytřenou olejem.
5. Dlaněmi lehce potřenými olejem těsto mírně stlačíme do tvaru přibližného obdélníku.
6. Horní stranu přeložíme zhruba do jedné čtvrtiny.
7. Poté vezmeme pravý roh a přeložíme ho doleva asi do ⅕ těsta. To samé uděláme s levým rohem, který přeložíme doprava.
8. Postup zopakujeme alespoň 2 krát. Takto ho formujeme do tvaru toustového chleba.
9. Poté těsto otočíme svárem nahoru a prsty tiskneme vzniklý svár.
10. Opatrně vložíme do formy (svárem dolů).
11. Přikryjeme fólií a necháme kynout 1-2 hodiny (nebo až těsto zdvojnásobí svůj objem).
12. Troubu dáme předehřívat na 190 °C.
13. Jakmile je těsto vykynuté a trouba je rozehřátá, chléb postříkáme vodou a poté ihned vložíme do trouby
14. Pečeme cca 45-50 min. Doba pečení se může mírně lišit podle typu trouby. Je proto třeba se řídit i zkušenostmi s vlastní troubou. (Pokud by se na povrchu moc připaloval, zakryjeme ho alobalem)
15. Chléb vyndáme z trouby a poté ho opatrně vyndáme na mřížku. Chléb necháme zcela vychladnout.
Složení:
Kukuřičný škrob, quinoa mouka, bramborový škrob, cukr, psyllium, xantan gum, sůl, kypřící látky (difosforečnany, hydrogenuhličitan sodný).
Výživové údaje na 100 g suché směsi |
|
|
|
Energetická hodnota [kcal] |
459,3 |
Kcal |
|
Energetická hodnota [KJ] |
1427,7 |
KJ |
|
Tuky |
|
4,4 |
g |
z toho nasycené |
|
||
mastné kyseliny |
0,28 |
g |
|
Sacharidy |
|
64,6 |
g |
z toho cukry |
6,2 |
g |
|
Bílkoviny |
|
5,4 |
g |
Vláknina |
9,1 |
g |
|
Sůl |
|
1,9 |
g |
Hmotnost: 500 g
Fotografie jsou pouze ilustrativní.