Pizza Česneková
Naše zcela nová směs na bezlepkovou pizzu přináší skvělou chuť a texturu, kterou ocení každý milovník pizzy. Tato inovativní směs je výsledkem pečlivého výzkumu a vývoje, který byl zaměřen na vytvoření lahodné a vyvážené alternativy tradiční pizzy.
Naše směs je založena na kvalitních bezlepkových moukách, které poskytují pevnou strukturu a dokonalou konzistenci těsta. Díky kombinaci různých druhů bezlepkových mouk dosahujeme optimálního balíčku živin a vlákniny, který podporuje zdravý životní styl.
Navíc si můžete přidat své oblíbené ingredience, jako jsou čerstvé bylinky, šťavnatá rajčata nebo pikantní salámy a vytvořit si tak jedinečnou pizzu přesně podle svých představ. A navíc příprava je velmi jednoduchá!
Vychutnejte si skvělou chuť s naší novou směsí bezlepkové pizzy!
- M_023
- Pizza
Doručení zdarma při nákupu nad 1200 Kč
PIZZA ČESNEKOVÁ
Balení obsahuje:
135 g směsi na pizzu
Navíc přidáme:
10 ml oleje
110 ml vody
2 g droždí (1/2 lžičky)
Příprava:
1. Do mísy robota nasypeme směs MIX1 a droždí a přidáme vlažnou vodu. Směs promícháme po dobu asi 3 minut.
2. Poté přidáme olej. Po přidání oleje mícháme dalších 5 minut. Mezitím na plech na pečení vložíme pečící papír a potřeme ho olejem.
3. Těsto vyklopíme z mísy na pečící papír vymazaný olejem. Těsto zakryjeme plastovou fólií a pustíme se do tvarování.
4. Dlaněmi těsto mírně stlačíme do kulatého tvaru od středu k okrajům. Pizza by měla mít průměr asi 25 centimetrů. Pizzu necháme kynout na teplém místě 1-2 hodiny (nebo až těsto zdvojnásobí svůj objem). Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, předehřejeme troubu na 250 °C.
5. Troubu dáme předehřívat na 250 °C. Pizzu ponecháme přikrytou kuchyňskou fólií a těsto od středu k okrajům stlačujeme tak, abychom vytvořili charakteristické okraje pizzy. Podle toho, jak tlustou pizzu chceme, těsto více či méně vyrovnáme. Pokud chceme tenké těsto, přesuneme co nejvíce těsta k okrajům. A pokud chceme tlusté těsto, těsto jen mírně stlačíme. Je důležité, aby došlo alespoň k částečnému odplynění těsta. Těsto se v troubě opět zvedne.
6. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou. Až je trouba rozpálená, umístíme plech s pizzou přímo na dno trouby a pečeme 6 minut při 250 °C s horním a dolním ohřevem. Pokud chceme pizzu trochu křupavější, prodloužíme pečení o několik minut. Na pizzu nezapomeneme, aby nebyla suchá a hlavně, aby se nepřipálila.
7. Vyjmeme z trouby a těsto znovu potřeme rajčatovou omáčkou. Nepřidáváme příliš mnoho omáčky, jinak by těsto mohlo být příliš vlhké a "syrové". Rychle obložíme pizzu oblíbenými ingrediencemi. Pizzu nepřetěžujeme, aby se těsto upeklo rovnoměrně. Ingredience,
8. které si vybereme, by měly být rychle uvařené a neměly by být příliš vodnaté. Pokud použijeme čerstvou zeleninu, můžeme ji nakrájet na plátky a krátce upéct v troubě při zahřívání.
9. Pizzu dáme zpět do trouby, tentokrát na horní polici. Pečeme dalších 5 až 10 minut, dokud nebude pizza podle našich představ. Pokud těsto příliš zhnědne, ale náplň není dokonale upečená, snížíme teplotu a umístíme pizzu do středu trouby.
10. Vyndáme pizzu z trouby a ihned podáváme.
Dobrou chuť!
Složení:
Mouka cizrnová, rýžová mouka, tapiokový škrob BIO, himálajská sůl, xantan gum, cukr krupice, česnek prášek BIO
Výživové údaje na 100 g suché směsi |
|||
Energetická hodnota [kcal] |
341,12 |
Kcal |
|
Energetická hodnota [KJ] |
1426,9 |
KJ |
|
Tuky |
1,59 |
g |
|
z toho nasycené |
|
||
mastné kyseliny |
0,29 |
g |
|
Sacharidy |
73,79 |
g |
|
z toho cukry |
34,79 |
g |
|
Bílkoviny |
4,17 |
g |
|
Vláknina |
3,15 |
g |
|
Sůl |
1,51 |
g |
Hmotnost: 135 g
Fotografie jsou pouze ilustrativní.